Welkom bij het digitale loket van de gemeente Roermond

Bij het loket kunt u terecht met al uw vragen om informatie en/of diensten van de gemeente. U kunt het vergelijken met de ‘echte’ balies in het stadskantoor. Alleen bent u door dit digitale loket niet gebonden aan de openingstijden van het stadskantoor en kunt u dus 24 uur per dag vragen om informatie en de diensten van de gemeente Roermond.

Steeds meer producten kunt u via een digitaal aanvraagformulier direct aanvragen. Dit heeft voor u als voordeel dat u minder gegevens hoeft in te vullen want bv. uw adresgegevens zijn reeds bij ons bekend. De overige producten kunt u vaak schriftelijk aanvragen door het aanvraagformulier af te drukken, in te vullen en per post te verzenden.

Identificatie en beveiliging: voor sommige producten die u digitaal kunt aanvragen hebt u een DigiD inlogcode nodig. DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl. Met uw DigiD kunt u bij steeds meer overheidsinstellingen terecht.

Kosten: aan sommige producten zijn kosten verbonden. U kunt deze bij het afronden van uw aanvraag betalen via uw eigen vertrouwde internetbankieren (via iDeal).