Digitaal loket

Welkom bij het digitale loket van de gemeente Roermond

Bij het loket kunt u terecht met al uw vragen om informatie en/of diensten van de gemeente. U kunt het vergelijken met de ‘echte’ balies in het stadskantoor. Alleen bent u door dit digitale loket niet gebonden aan de openingstijden van het stadskantoor en kunt u dus 24 uur per dag vragen om informatie en de diensten van de gemeente Roermond.

Steeds meer producten kunt u via een digitaal aanvraagformulier direct aanvragen. Dit heeft voor u als voordeel dat u minder gegevens hoeft in te vullen want bv. uw adresgegevens zijn reeds bij ons bekend. De overige producten kunt u vaak schriftelijk aanvragen door het aanvraagformulier af te drukken, in te vullen en per post te verzenden.

Identificatie en beveiliging: voor sommige producten die u digitaal kunt aanvragen hebt u een DigiD inlogcode nodig. DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl. Met uw DigiD kunt u bij steeds meer overheidsinstellingen terecht.

Kosten: aan sommige producten zijn kosten verbonden. U kunt deze bij het afronden van uw aanvraag betalen via uw eigen vertrouwde internetbankieren (via iDeal).

Afspraak maken? 

Als u het stadskantoor wilt bezoeken, kunt u hier meteen online een afspraak maken
Direct een afspraak maken!

 

Producten en diensten
Hier krijgt u toegang tot informatie over gemeentelijke producten en diensten. Ook productinformatie van andere overheden kunt u hier vinden.

 

Mijn Loket
Mijn loket is uw persoonlijke pagina voor zaken met de gemeente en andere overheden. U kunt hier zien hoe staat ingeschreven in de gemeente, berichten van de overheid ontvangen, uw zaken met de overheid regelen en de afhandeling van uw (aan)vragen volgen.

 

Contact
Hier staan de contactgegevens van de gemeente Roermond. Ook vindt u hier een contactformulier dat u via deze website in kunt vullen en versturen. De gemeente neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

DigiD

Inloggen

Via DigiD

Bij de Gemeente Roermond kunt u inloggen met uw DigiD. DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl. Met uw DigiD kunt u bij steeds meer overheidsinstellingen terecht.

DigiD Inloggen "Mijn loket"