Digitaal loket

Uittreksel uit basisregistratie personen (BRP) opvragen

Met een uittreksel uit de Basisregistratie personen (BRP) laat u zien dat u staat ingeschreven bij de gemeente. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als een woningstichting hierom vraagt. Geef bij het aanvragen duidelijk aan waarvoor u het uittreksel nodig heeft.

Online aanvragen

U kunt een uittreksel online aanvragen. U heeft daarvoor uw DigiD nodig en betaalt de kosten via online bankieren.

Button online melden

Persoonlijk aanvragen

U kunt een uittreksel uit de Basisregistratie personen ook persoonlijk aanvragen. U moet hiervoor wel een afspraak maken. Zorg dat u bij de afspraak een geldig legitimatiebewijs en voldoende geld bij u heeft (u kunt contact of met uw pinpas betalen).

Afspraak maken voor het aanvragen van een uittreksel uit de Basisregistratie personen

U kunt ook een uittreksel voor iemand anders ophalen. U moet dan wel schriftelijke toestemming hebben en een geldig identiteitsbewijs van uzelf en de persoon waarvoor u het uittreksel komt ophalen.

Kosten

Een uittreksel Basisregistratie personen kost € 13,20.

Meer informatie

Meer informatie over een uittreksel uit de Basisregistratie personen op de website van Rijksoverheid.

DigiD

Inloggen

Via DigiD

Bij de Gemeente Roermond kunt u inloggen met uw DigiD. DigiD staat voor Digitale Identiteit; het is een gemeenschappelijk systeem waarmee de overheid op internet uw identiteit kan verifiëren. U kunt zelf uw DigiD aanvragen op www.digid.nl. Met uw DigiD kunt u bij steeds meer overheidsinstellingen terecht.

DigiD Inloggen "Mijn loket"